Kiadványok


Helytörténet Füzetek 2. száma elkészült - 2022. december 16.

A könyvbemutatóra 2022. december 16-án került sor a Fényes vendéglőben. A szerzők/szerkesztők bemutatták a könyvet, az iskolások és a Népdalkör bevonásával több műsorszámmal színesítettük az estet, ami vacsorával zárult.


Megjelent a MAROSVIDÉK leújabb száma. 

A címlapon a csanádpalotai Nepomuki Sz. János templommal, benne palotai vonatkozású anyagokkal.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=389421486083471&id=103911084634514


Helytörténeti Füzetek I. 

A korábban már tervezett Helytörténeti Füzetek I. kötete elkészült. A könyvbemutató (július 31.) alkalmával másfél órás színes műsort ill. előadást szerveztünk a Művelődési Házban. 

A fellépők és szereplők önzetlen közreműködését ezúton is köszönjük!

A kiadvány 1000 ft-os önköltségi áron megvásárolható.

https://www.facebook.com/onkormanyzatcsanadpalota/videos/808289173206861Csanádpalota Krónikája I.

A Helytörténeti Egyesület létrehozásának ötlete a Könyvtárban több éve működő Teadélutános Klubban merült fel még 2018-ban. Itt sokszor foglalkoztunk helytörténeti kérdésekkel, - főleg Fejes Ferenc jóvoltából - több helytörténeti előadást hallgattunk meg, illetve magunk is részt vettünk helytörténeti kutatásban. Ennek során jött létre - Fejes Ferenc - szerkesztésében a "Csanádpalota Krónikája" című kiadvány minta példánya, annak I. kötete.


A nagyobb példányszámú kiadásra az INTERREG pályázat keretében került sor 2020-ban.


A kiadvány jelenleg a Városi Könyvtárban megtalálható. 


Szintén Egyesületünk előéletéből idézzük föl - több neves vagy műkedvelő kutató közül - Németi Bálintot, aki többször adott elő a Teadélutános Klubban. Itt ismertette kutatásait, bemutatta a Helytörténeti Füzetek egy-egy példányát. Képen egy 2017-es előadásán.

Kutatásaink során ezen túl is több esetben működtünk együtt, cseréltünk anyagokat, képeket segítve egymást a helytörténeti kutatásban.

Megdöbbentő és szomorú távoztával emlékének azzal is adózunk, hogy dolgozunk a Helytörténeti Füzetek eddig megjelent példányainak egybefűzött nagyobb példányszámú kiadásán. Reméljük minél hamarabb el tudjuk juttatni minden érdeklődőhöz.